Hozzávalók
Palacsintához:
- 2 db tojás
- 22 dkg liszt
- 4 dl tej
- 2 ek olaj vagy margarin
- fél deci víz
- 2 csipet só
- 1 ek cukor
- kakaópor
Csokiöntethez:
- 10 dkg táblás Milka csoki
- 2 dkg margarin
- 1/2 dl tejszín
|
|
Elkészítés:
A
tojásokat beleütöm egy keverőedénybe. Hozzáadom a
lisztet, megsózom, cukrozom. Hozzáöntöm kb a
tej felét, elkezdem keverni. Jó sűrű lesz, de legalább a csomók eltűnnek. Ha már csomómentes, hozzáadom a többi
tejet keverés közben, illetve az
olajat vagy az olvasztott margarint és a
vizet. Készre keverés után kevés olajon kisütöm a palacsintákat.
A
csokiöntethez vizet forralok, a tetejére egy edényt helyezek, amibe belehelyezem az összetört
csokit, a margarint és a tejszínt. Folyamatosan kevergetve megvárom, míg felolvad a csoki, illetve egyneművé keveredik a többi hozzávalóval.
Tálalás:
Meghintem a palacsintát cukrozott kakaóporral vagy fahéjjal, feltekerem (jaj, nem háromszögbe, a vendéglők nagy részében csak a csúcsában van ilyenkor kakaó) és meglocsolom a forró csokival.
Megjegyzések:
- Ha lehet vason süssük, ne teflonon. És nekem sokkal finomabb kis olajjal sütni, mint csont szárazon. (Bár a tésztában is van már olaj, de azért a sütéshez is használok keveset)
- A tészta süthető azonnal, de ha várunk egy órát, esetleg egy napot, sokkal finomabb lesz a tésztája!
- Vigyázat, addiktív! :-) És rettentően kedélyjavító. :-)