Hozzávalók:
Rántott hús:
- 50 dkg filézett sertéskaraj
- olaj
- 2 tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
- szezámmag
- só
- 1 pohár rizs
- 10 dkg zöldborsó
- margarin
- olaj
- őrölt fekete bors
- só
- 1 db kígyóuborka
- 1 db csípős zöld paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 pohár tejföl
- 1 ek 15%-os ecet
- 2 ek cukor
- só
Az uborkát meghámozom, karikákra vágom, majd egy edénybe teszem. Karikázok mellé csípős paprikát és reszelek hozzá fokhagymát. 1 csapott kk sóval összekeverem és állni hagyom, míg minden el nem készül. Majd beleteszem az ecetet, cukrot és 5 ek hideg vizet és elkeverem.
A rizst megmosom, lecsepegtetem. Kevés olajon megpirítom, sóval ízesítem, majd forrásban lévő kétszeres vízzel felöntöm. Lefedem és ha beszívta a vizet, leveszem a tűzhelyről. Margarint olvasztok, beleteszem a mirelit zöldborsót és sóval, borssal megszórom. Amikor elpárolgott a leve, hozzáadom a felkevert rizst, egy percig még együtt párolom és leveszem a tűzhelyről.
A húst felszeletelem, ha kell klopfolom, sóval megszórom. Lisztbe, felvert megsózott tojásba és szezámmaggal összekevert zsemlemorzsába forgatom, majd bő olajban kisütöm.
Tálalás:
A rizi-bizit a tányérra helyezem, a hússzeleteket mellé teszem. Kiszedem az uborkasalátát is és tejföllel meglocsolom.
Megjegyzések:
- A rántott húsra reszelt sajtot is szoktam néha tenni tálaláskor. Például füstölt Karavánt :-)
- Ha lazább húsra vágyom, csirkemellből vagy sertésszűzből csinálom.
- Egy jó nagy adag tartármártás is illik hozzá, ilyenkor a tejfölt kihagyom a salátáról.
Jó étvágyat hozzá!
Pazar!
VálaszTörlésAlakul a technika is (fehéregyensúly és a derítés).
Köszönöm a tippeket, ez már 2 lámpával készült :-)
VálaszTörlés