2015. február 16., hétfő

Marharagu Tűzköpővel


Hozzávalók
  • 80 dkg marhalábszár
  • Egy kisebb répa
  • 5 dkg bacon
  • Maréknyi póréhagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 dl száraz vörösbor
  • Egy nagy csipet só
  • Egy nagy csipet bors
  • Egy nagy csipet durvára tört köménymag
  • 2 darab paradicsom
  • 3 evőkanál paradicsompüré
  • 1 darab zöldpaprika
  • 1 dl jó minőségű olaj
  • Tűzköpő tetszés szerint :)



Elkészítés
Nagyon egyszerű és nagyon finom! :) Kockára vágom a húst, hagymát, fokhagymát, paradicsomot, paprikát, répát és a bacont, majd jénai edénybe teszem. Hozzáadom a többi belevalót. Annyi borral felöntöm, hogy ellepje az egészet. Picit keverek rajta. Lefedem és beteszem sütőbe. Három órán át 1-es fokozaton omlósra párolom.

Tálalás
Szerintem nem jó körettel enni, önmagában szeretem. Kis tejfölös uborkasaláta viszont igen kellemessé teheti ezt a finom ételt.

Megjegyzések
Kaptam ajándékba Sárréti Chilifarm Tűzköpőt. Nagyon szeretem a termékeiket. Illő helye volt ebben a fenséges lakomában. :) Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése