2010. október 18., hétfő

Tejszínes tészta

Hozzávalók:
  • 30 dkg kagylótészta
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • 15 dkg erdei csiperke
  • 1 fej vöröshagyma
  • fél doboz konzerv kukorica
  • 2,5 dl tejszín
  • füstölt Karaván sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • morzsolt bazsalikom
  • őrölt fekete bors
  • olaj

Elkészítés:
A tésztát megfőzöm bő sós vízben, kevés olajat belecsepegtetve. Majd hideg vízzel leöblítem.

Közben olajon apróra vágott bacont pirítok (és egy szeletet gyors bekapok), majd amikor a zsírját kiengedte, hozzáteszem a szintén apróra vágott vöröshagymát. Mikor szép aranysárga színe van, megfűszerezem frissen őrölt fekete borssal és bazsalikommal. Egyet keverek rajta és hozzáadom a szeletekre vágott gombát. A gomba levét elpárologtatom és beleteszem a lecsepegtetett kukoricát is. 5 percig pirítom, néha megkeverem, óvatosan, nehogy szétessen a kukorica.

A főtt tésztát hozzákeverem, 1 percig együtt pirítom, majd felöntöm tejszínnel. A fokhagymát belereszelem és kevés sóval az ízét intenzívebbé teszem. 2-3 percig rottyantok rajta a tejszín sűrűségétől függően.

Tálalás:
Tányérra szedem a tésztát és alkalmanként pár csepp extra-szűz olívaolajjal teszem csúszósabbá. Füstölt sajtot reszelek rá.

Megjegyzések:
- Sóval óvatosan bánok a végén, a bacon és a sajt miatt eléggé telt íze van.
- Ha tehetem, friss paradicsomszeletekkel eszem a tésztát. Könnyebbé és még egészségesebbé teszi az ételt.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése