2010. október 20., szerda

Diós tészta


Hozzávalók

  • 30 dkg tészta
  • 10 dkg darált dió
  • porcukor
  • olaj


Elkészítés
A tésztát sós vízben megfőzöm pár csepp olajjal. Utána leszűröm, hideg vízzel lehűtöm. Kevés olajat felforrósítok és a lecsepegtetett tésztát átmelegítem rajta gyakori kevergetéssel. Amikor már erősen serceg és lehúzva a tűzhelyről feltör belőle a gőz, akkor elkészült.

Tálalás
A tésztát tányérra szedem, frissen darált dióval majd porcukorral meghintem. Meghintem? Rengeteget ráöntök :-)

Megjegyzések
- Teljesen más olajon átfuttatott tésztával enni, mint simán csak főttel. Megéri az a plusz 1-2 perc.
- Olaj helyett margarint is szoktam használni, még gazdagabbá teszi az ízeket.
- A Dejó nem az igazi, a frissen darált dió való hozzá szerintem. Szerencsére itt mindig kapni a piacon.

Jó étvágyat!

1 megjegyzés:

  1. Most úgy megkívántam, hogy estére tuti összedobok egy adagot magamnak gyorsan... és akkor kipróbálom ezt a melegített tészta ötletet is! :)

    Próbáld ki úgy is, hogy egy kis mandulát is darálsz a dióhoz, isteni! ;)

    VálaszTörlés