Hozzávalók:
|
Elkészítés:
Először meghámozom a paradicsomot. Ehhez felteszek vizet forrni, majd forrás után leveszem a tűzhelyről és beleteszem a paradicsomokat 2 percre, fedővel lefedem. Utána leöntöm róla a vizet és hagyom pihenni pár percet. Ha már nem égeti meg a kezemet, leszedem a héját, félbe vágom, a zöld részt kivágom.
Olajon apróra vágott vöröshagymát pirítok, majd mikor szép sárga színe van és már könnyezik a szemem tőle, beleteszem az őrölt fekete borsot és az oregánót. Elkeverem a fűszereket, majd a paradicsomot is hozzáteszem a hagymához, megkeverem és lefedem. Néhányszor megkeverve 10 perc alatt a paradicsom megpuhul annyira, hogy levesként fogyasztható legyen. Levéve a tűzhelyről botturmix segítségével pépesítem.
Befejezésként visszateszem a tűzhelyre, rakok bele egy kevés cukrot és pár percig még rotyogtatom. Utána lefedem és hagyom pihenni míg elkészül a fokhagymás pirítós hozzá.
A fokhagymás pirítóshoz a zsemlét hosszában 4 részbe vágom. Teflon serpenyőben kevés olajat melegítek, majd a zsemleszeletek egyik oldalát pirosra pirítom és a pirított oldalát fokhagymával bedörzsölöm.
Tálalás:
A levest kiszedem tányérba, reszelek rá füstölt sajtot, a fokhagymás szeleteket pedig külön kikészítem.
Megjegyzések:
- Ez a paradicsomleves nem a klasszikus betűtésztás menza leves. Jóval sűrűbb és egy vitaminbomba!
- A jó minőségű paradicsom fontos alapanyag hozzá, ezért mindig a legjobb helyekről próbálom beszerezni.
- Szoktam fokozni a leves élvezeti értékét úgy, hogy az oregánó mellett szárított erős paprika húsát, magját is beleteszem. Igazi lélekerősítő!
- A turmixolással óvatosan bánok, élvezetesebb, ha evéskor picit darabos a paradicsom még.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése