2010. október 19., kedd

Rántottás zsemle


Hozzávalók:
  • 2 db tojás
  • 2 szelet bacon
  • 1 db zsemle
  • 3 dkg füstölt Karaván sajt
  • fél fej vöröshagyma
  • 2 kiskanál tejföl
  • 1 db paradicsom
  • őrölt fekete bors
  • olaj


Elkészítés:
A zsemlét félbevágom és kevés olajon teflon serpenyőben pirosra pirítom.

Apróra vágott bacont megizzasztok kevés olajon, majd a félkarikára vágott hagymát hozzáteszem és fekete borsot őrölök rá. A tojásokat összekeverem és pár darab kockára vágott sajtot rakok bele. Amikor a hagyma elvesztette erejét, hozzáöntöm a tojást a sajttal és elkeverem, hogy a tojás átjárja a hagymát és a bacont. Kisebb kör alakba terelem, majd amikor már a teteje keményedik (kb. fél perc közepes lángon), megfordítom fakanállal és el is zárom a tűzhelyet.

Tálalás:
A zsemléket megkenem kis tejföllel és a tojást szétosztom rajtuk. Szeletelt paradicsommal és friss fekete vagy zöld teával, vagy mézes kakaóval az igazi.

Megjegyzések:
- A tojás akkor finom, amikor éppen megszilárdul, tovább nem sütöm.
- A zsemléket fokhagymával bedörzsölve erősebbé tehetjük az ízeket és az ellenálló képességünket

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése