Hozzávalók:
|
Elkészítés:
A zsemlét félbevágom és kevés olajon teflon serpenyőben pirosra pirítom.
Apróra vágott bacont megizzasztok kevés olajon, majd a félkarikára vágott hagymát hozzáteszem és fekete borsot őrölök rá. A tojásokat összekeverem és pár darab kockára vágott sajtot rakok bele. Amikor a hagyma elvesztette erejét, hozzáöntöm a tojást a sajttal és elkeverem, hogy a tojás átjárja a hagymát és a bacont. Kisebb kör alakba terelem, majd amikor már a teteje keményedik (kb. fél perc közepes lángon), megfordítom fakanállal és el is zárom a tűzhelyet.
Tálalás:
A zsemléket megkenem kis tejföllel és a tojást szétosztom rajtuk. Szeletelt paradicsommal és friss fekete vagy zöld teával, vagy mézes kakaóval az igazi.
Megjegyzések:
- A tojás akkor finom, amikor éppen megszilárdul, tovább nem sütöm.
- A zsemléket fokhagymával bedörzsölve erősebbé tehetjük az ízeket és az ellenálló képességünket
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése